Råsted Folkeuniversitet

Kontakt:

Tel: 9748 1322
E-mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk
Web: www.skaerum.dk
Kontaktperson: Gudrun Aspel

Hold dig opdateret om vores arrangementer via Facebook. Følg os på Facebook


Om Råsted Folkeuniversitet / Folkeuniversitetscenteret
Midt i den storslåede, vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle, hvis historie går tilbage til middelalderen, og stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg.

I dag er de smukke bygninger rammen om Folkeuniversitetscenterets virksomhed, der er baseret på folkeoplysende formidling af forskningens metoder og resultater. Her er alle velkomne til at deltage i foredrag, seminarer og ekskursioner, hvor videnskabsfolk og andre med specialviden præsenterer deres arbejde og resultater.

Temaer, der behandles, er inden for alle fagområder fra såvel humaniora, teologi og natur- og samfundsvidenskaber, og formidles af eksperter fra universiteter og forskningsinstitutioner.


Skærum Mølle
I dag er flere af bygningerne på Skærum Mølle omdannet til museum, blandt andet Teglværkets lille smediebygning og Den gamle Brugs.

I midten af 1980’erne skænkede amatørgeologen Carlo Møller sin omfattende stensamling til centeret. For at give samlingen en passende ramme, kontaktede centeret kunstneren Per Kirkeby, som helt utraditionelt påtog sig opgaven med at konstruere et hus. Bygningen, der stod færdig i 1996, fungerer både som stenmuseum og observatorium, og er i dag et markant vartegn i området.


Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle har gode gæsteværelser, heraf de fleste med separat toilet og bad, som kan lejes på døgnbasis.

Enkeltværelse 400 kr. pr. nat.
Dobbeltværelse 700 kr. pr. nat.

Råsted Folkeuniversitet
Skærum Møllevej 4
7570 Vemb

Program

Der er ikke indsat nogen kurser for


Afholdte foredrag/kurser