Arvegods – giv visdommen videre

Preben Kok, Forfatter og tidligere hospitalspræst. Af titler på hans bøger kan nævnes: Skæld ud på gud, Slip livet løs og senest Arvegods fra 2021.
15. august 2024 Kl. 19:00 Råsted Folkeuniversitet

Når et menneske i 2024 har levet i over 70 år er det helt almindeligt at have samlet en masse nyttig viden, fortællinger og erfaring, som ofte har været givet videre i generationer. Det hele er blevet gjort tilgængeligt blandt andet gennem forældrene, familien, morgensangen, bibelhistorierne og bøgerne i skolen, den almene dannelse, kirkeklokkerne og den danske sangskat, – og er på den måde en slags arvegods.
Det har været til gavn i både vanskelige og lykkelige situationer og kan kaldes for almengyldige ledsagehistorier eller visdom.
De yngre generationer i 2024 lever et liv som ofte baserer sig på at navigere i en individualistisk livsstil, hvor de fleste ønsker at være unikke. Mange af de værdifulde ledsagehistorier synes glemt, og der mangler ofte noget at læne sig op ad når livet brænder på.
Preben Kok ønsker med foredraget at gøre opmærksom på hvad vi i nutiden går glip af, som for bare få år siden var alment gældende og som kan være særdeles værdifuldt arvegods at give videre til de næste generationer. Så kom og opdag, hvad der ligger af værdifulde erfaringer i dine gemmer – og i kirken.

Sted: Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle