Månedens anbefalinger – oktober 2022

Oprettet d. 10. oktober 2022

 

Andelsbevægelsen og den nordiske fællesskabsøkonomi

v/ Pelle Dragsted, bachelor i historie og spansk, medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg, forfatter

“Det var et interessant foredrag, hvor der blev set på andelsbevægelsen i dagen Danmark og ude i verden. Tråde blev trukket tilbage til årene, hvor andelstanken blomstrede i Danmark. Der var stor spørgelyst og diskussion mellem deltagerne og Pelle Dragsted.”

 

Forstå svampene før du plukker dem

V/ Martin Schier Christiansen, forskningsassistent, KU

“Martin var en fremragende og meget kyndig forelæser, der gav tilhørerne langt mere end en traditionel svampejagt. I forlængelse af foredraget, der var henlagt til et åbent shelter i Grib Skov, vandrede deltagerne rundt og fandt svampe, der siden blev analyseret og kategoriseret. Arrangementet henvendte sig også til børnefamilier og bragte os generelt ud til en bredere kreds, både aldersmæssigt og geografisk.

 

Hold din hjerne i form

V/ Rune Skovgaard Rasmussen, cand. psyk, lektor, Københavns Universitet

“Åbningsforedrag til 22-23-sæsonen. Rune fortalte levende og engageret om at holde sin hjerne frisk og fri for sygdomme. Arrangementet var gratis og fuldtegnet på to uger – tænkt som markedsføring af komiteen.”

 

Danske stjernearkitekter

V/ Mathilde Teglgaard Nielsen, cand.mag i medievidenskab og kunsthistorie

“Mathilde førte os gennem flere hundrede års dansk arkitekturhistorie m eksempler fra hovedstaden, provinsen og udlandet. God rød tråd gennem foredraget.
Kan anbefales!”

 

Spis dit ukrudt

V/ Anemette Olsen, fagbogsforfatter

“Krimier & krydderurter
På en lidt kølig sommeraften kom “urte-eksperten” Anemette Olesen på besøg på Slesvig Bibliotek for at fortælle om spiseligt ukrudt og deres anvendelse. Med sig havde hun posevis af grønne blade, som spredte deres duft ud i biblioteket. Krimihjørnet lignede et sandt gartneri. Men vi blev klogere på de mange urter, da Anemette delte ud af sin viden fra sine mange års erfaring med de vilde planter – både som spise- og som lægplanter. Og spiste det gjorde vi til sidst: en salat med pesto af de mange grønne urter. En skøn aften!”

 

Stendysse, jettestuer og skibssætninger, ekskursion

V/ Klaus Ebbesen, lektor, mag.art. i arkæologi

“En fin totimers rundtur i Gl. Lejre, hvor de forskellige oldtidsminders struktur og historiske placering blev gennemgået.”

 

Hvad ved vi egentlig om stenalderens religion?

V/ Michael Rothstein, forskningsprofessor ved SDU

“Perfekt!”