Skjoldungernes Folkeuniversitet: 1000 nye fælleskaber – en beretning til inspiration

Oprettet d. 22. november 2021

1000 nye fællesskaber for seniorer og ældre

Folkeuniversitetet Skjoldungernes Land har i august måned 2021 arrangeret tre heldagsture for 55 seniorer og ældre, der har mærket konsekvenserne af Covid-19 i form af ensomhed. Deltagerne fra Frederikssund og Lejre blev transporteret i turistbusser, mens deltagerne fra Roskilde selv transporterede sig til mødestedet. Turene gik til centrum af Roskilde, hvor deltagerne først besøgte Roskilde Domkirke. I domkirken blev der lagt vægt på de nyere kunstneriske udsmykninger i Skt. Andreas Kapel og Skt. Birgittes Kapel. Men turens hovedformål var en gåtur ad Kulturstrøget, hvor der blev fortalt om de 20 kunstudsmykninger i de offentlige rum, der findes langs dette strøg. Her står kunstværker af bl.a. kunstnerne Sonja Ferlov Mancoba, Peter Brandes, Bjørn Nørgaard og Johan Galster. Undervejs passeredes Latinerhaven, Palæhaven og Bibliotekshaven, og gåturen gik over Nytorv, Duetorvet og Skt. Olai Plads. Og der blev indtaget en let frokost i Roskilde Biblioteks café.

Folkeuniversitetet havde modtaget økonomisk tilskud fra en af coronapuljerne i Kulturstyrelsen, hvilket muliggjorde at turene blev fuldt finansieret, så deltagerne fik alt betalt, herunder bustransporten.

Mogens Petersen, der er bestyrelsesmedlem i folkeuniversitetet, var turguide. Men selv om aktiviteten lå udenfor folkeuniversitet ordinære program, henvendte arrangementet sig til 55 tilfredse personer indenfor folkeuniversitets målgruppe. Det var på denne måde et godt reklamefremstød for Folkeuniversitet Skjoldungernes Land.

Mogens Petersen,

Folkeuniversitet Skjoldungernes Land