Månedens anbefaling – maj 2017

Oprettet d. 16. maj 2017

Nyt lys over Bronzealderen i Thy v/ Museumsinspektør Emeritus Jens-Henrik Bech
Godt velforberedt foredrag. Rost af tilhører.


Luther og billedkunsten v/ Kunsthistoriker Grethe Bay Becker
40 deltagere til et meget grundigt og levende foredrag, der på bedste vis tog hånd om emnet, dvs. formidlingen af reformationens budskab ved samtidens største maler.


Dansk kirkehistorie i Caribien – de glemte sogne v/ cand.theol., phil. provst Erik Balslev-Clausen
En fortræffelig forelæsning af Erik Balslev-Clausen. Tydelig og høj stemmeføring gjorde det til en fornøjelse at overvære. Velvalgte motiver i Power-Point suppleret med små historier om personer og begivenheder. Forelæsningen byggede tydeligt på en omfattende research i breve og andre arkivalier. En god aften for et opvakt publikum.


Koranen, teologi, historie og fortolkning v/ Professor Thomas Hoffmann
Thomas Hoffmann gav en fin introduktion til Koranen – over blot 2 gange. Det kunne let være blevet til mange flere.


Din kolde krig. En historie du godt kan huske – men slet ikke kender v/ Chefkonsulent, historiker, tidligere leder af Koldkrigsmuseum Stevnsfort Thomas Tram Pedersen
Et foredrag alle burde høre. Vi fik så meget at vide om vores dagligdag og hvordan en krigssituation var forberedt ned i mindste detalje. En meget kompetent foredragsholder, der stadig forsker i den kolde krigs omfang. Deltagerne var dybt optaget af foredraget, og hvordan det havde set ud for os sjællændere, hvis krigen var kommet.Der blev uddelt mange verbale roser til foredragsholderen.”