MÅNEDENS ANBEFALING – JUNI 2018

Oprettet d. 3. juni 2018

Sorte Huller v/ Associate professor Marianne Vestergaard

“Associate professor Marianne Vestergaard fra Dark Cosmology Center under Københavns Universitet redegjorde for, hvad sorte huller er, og hvordan der forskes i emnet. Foredraget var ledsaget af mange illustrationer, der på bedste vis gjorde det ikke synlige nemmere at danne sig et billede af. Det stod klart, at Marianne Vestergaard havde gjort sig grundige overvejelser over, hvilken målgruppe hun henvendte sig til. Under hele fremstillingen sikrede hun sig også adskillige gange, at deltagerne stadig var med. Da der på mange måder er tale om grundforskning, er det sin sag at sætte ord på, hvad det drejer sig om, men det blev tacklet på bedste vis. Der er ikke megen tvivl om, at deltagerne fremover interesseret vil følge med i, hvad der sker på området. Foredraget blev fulgt af ca. 40 deltagere, hvis mange spørgsmål blev beredvilligt besvaret af Marianne Vestergaard.”

 

Smykkeskrinet. Dansk smykkekunst 1900-2000 v/ Cand.mag. i middelalderarkæologi, Museumsinspektør, Den Gamle By, Jens Ingvordsen

“En vellykket aften med en foredragsholder med stor viden om smykkekunst. Deltagerne var meget medlevende og fik et fantastisk indblik i smykkedesign.”

 

Den europæiske kompositionmusiks historie. Romatikken i musikken fra ca. 1820 til ca. 1900. v/ Cand.pæd. i musik Palle Jespersen

“Det er en fornøjelse at lære om de specielle forhold, der gør sig gældende for en periode. Palle Jespersen førte os gennem de forskellige europæiske landes store komponister her i romantikken. Vi hørte fantastiske uddrag af de store værker og fik også på flyglet demonstreret, hvordan værker er opbygget. Det er en foredragsholder med en stor viden.”

 

Kunsthistoriens store mestre – Michelangelo. v/ Mag.art. Kunsthistorie Signe Jacobsen.

“Stor ros til Signe Jacobsen! Fagligt højt indhold med god og humoristisk formidling.”

 

Jens Søndergaard v/ Journalist, Anne Holst Moulvad

“Et meget fint arrangement, hvor vi så filmen Farvekraft ad Helvede til og hørt Anne Moulvad fortælle om arbejdet med filmen.”