Månedens anbefalinger – oktober 2023

Oprettet d. 17. oktober 2023

På rejse i Mælkevejen

v/ Michael Linden-Vørnle, astrofysiker og chefkonsulent, DTU Space

”Det er altid en fornøjelse at deltage til Michaels foredrag. Michael formår at formidle ofte vanskeligt stof så det er let tilgængeligt og samtidig på en underholdende og humoristisk måde. Michael formår også at trække fulde huse og alt var udsolgt til aftenens foredrag.”

 

Fløde, flæsk og frikadeller   – 150 års dansk madhistorie 

v/ Caroline  Nyvang, cand.mag i historie, ph.d.

”Foredraget var veldisponeret, spændende og godt formidlet. Der var store roser til forelæser fra publikum.”

 

Kærlighed, kunst og krig (I)

v/ Jette S. Simon, cand.psych. fra Aarhus Universitet. Leder af Dansk Center for Emotionsfokuseret Terapi og international træner. Tidligere leder af Washington DC, Training Institute for Integrative Therapy. Ligeledes fagbogsforfatter.

”De to foredragsholdere spolerede hinanden fint, hvor den ene fremlagde analyser af krigs- og kærlighedsaspekter i forskellig kunst. Den anden fremdrog litteratur om krig og kærlighed samt gav eksempler på særlige udfordringer og kærlighedsproblematikker for par, der lever med krig på forskellig måde.”

Kærlighed, kunst og krig (II)

v/ Kay Brase, cand.phil. i historie fra Aarhus Universitet. Siden midten af 80´erne har han stået bag en række dokumentarer, fortrinsvis for TV2 og har vundet priser i ind- og udland.

De to foredragsholdere spolerede hinanden fint, hvor den ene fremlagde analyser af krigs- og kærlighedsaspekter i forskellig kunst. Den anden fremdrog litteratur om krig og kærlighed samt gav eksempler på særlige udfordringer og kærlighedsproblematikker for par, der lever med krig på forskellig måde.”                                                       

Giv livet videre!

v/ Preben Kok, forfatter og tidligere hospitalspræst.

”Foredraget blev et spændende, tankevækkende og underholdende foredrag, som afsluttede sommmeruniversitetet på en måde, så det både blev afrundet og man samtidig gik der fra med en eftertænksomhed.”                    

 

Van Gogh

v/ Christian Friis, cand.mag, foredragsholder

Christian Friis er en meget dygtig og kvalificeret foredragsholder, som er yderst velforberedt  og vidende om sit emne, så det var en rigtig god oplevelse for deltagerne.  Vi kan bestemt anbefale ham til andre, som ønsker en meget grundig indføring i personen Vincent van Gogh, hans liv og kunst.”

 

Bevaring af kunst og kulturarv

v/ Cæcilie Vieth Vad, konservator

“Meget informativt og spændende foredrag om konservatores arbejde med bevaring af kunst og kulturarv. Mange gode eksempler på bevaring af både nyere og ældre kunstværker. Man fik indsigt i nogle af de mange dilemmaer, man må forholde sig til som konservator. Foredragsholderen var yderst kompetent, engagerede, og udviste stor respekt for faget.”              

 

Foredragsrække: Danske forfattere (3 foredrag)

v/ Markus Floris Christensen, videnskabelig medarbejder og dr.phil.

“Markus er en virkelig god, behagelig og vidende foredragsholder. Publikum var meget tilfredse og sagde “”virkelig god””. Også god snak med publikum om emnet.”                  

 

Grænser, i Europa, fredelige grænser? Særligt om den dansk-tyske grænse.

v/ Karsten Fledelius, forfatter, lektor emer.

”Klart, dygtigt, engageret. En meget tilfreds forsamling – og oplyst tillige.”                                                                                     

 

Benjamin Koppel , “Anna´s Sang”

v/ Marie Louise  Kjølbye, journalist (DJ), mag.art.

“Første foredrag af en serie på 5 om Familie- og slægtsromaner. Benjamin Koppels deburoman Annas Sang er blevet en bestseller. God foredragsholder, som inddrog lydfiler af forfatterens musik og tekst til “”Dolls House”” og trak litteraturhistoriske tråde til jødiske forfattere og stærke kvinder i litteraturen beskrevet af mænd.bl.a. Henrik Ibsens Nora.”

 

Foredragsrække: Forstå en verden i opbrud, del 3 – Verden set fra Danmark

v/ Michael Zilmer-Johns, tidl. ambassadør, cand.polit.

”Michael Zilmer-Johns leverede en fornem opsummering af de sikkerhedspolitiske udfordringer i verden med udgangspunkt i den regerings-rapport, han selv som udvalgsformand var med til at skrive. Han tog deltagerne på hele rejsen fra de globale udfordringer, rivaliseringen USA.-Kina, de evindelige konflikter i Mellemøsten og EUs bestræbelser på et samlet svar til den varme politiske debat om, hvordan Danmark sikrer sin suverænitet, både når det handler om militære og civile udfordringer. En meget kompetent foredragsholder, der inviterede til debat og gav tankevækkende og anderledes svar.”