Månedens anbefalinger – januar 2023

Oprettet d. 9. januar 2023

Historisk-arkæologisk vandring fra Skærum Mølle til Nr. Vosborg og retur

V/Helle Henningsen, Middelalderarkæolog, cand. phil.

“Deltagerne gav tydeligt udtryk for, at selv om det havde været en iskold novemberdag, havde det været spændende formidling af forskningsarbejde “on location”. Deltagerne fik en tydelig viden om bygningsværkernes historie og de mange arkæologiske fund, samt indblik i tidsbilleder over flere århundreder.
Helle Henningsens tur var på vanlig vis veltilrettelagt og tydeligt formidlet funderet på hendes faglige viden. Hun formår at favne alle deltagere uanset baggrunde og alder.”

 

Kan Beowulfkvadet og Rolf Krakes Sagas beskrivelse af historien om Beowulf genfindes i Lejres landskab? – en ekskursion

V/Christian Kronow, lektor

Turen blev en stor succes trods blæsevejr og kulde, gennem levende gengivelse af uddrag af kvadet (i Grundtvigs gengivelse) på åstederne, samt demonstration af de nyere dokumentationer omkring kultur landskabets udvikling og historiske funktioner.

 

Kom og klap et stjerneskud – sagn og legender bag julen og stjerneskud

V/Ole Knudsen, BSc i fysik og astronomi, Aarhus Universitet

Aftenen var tilrettelagt for børn (10-14 år) og voksne. Såvel børn som voksne fik en aften med intro til stjernehimlen som de sjældent vil glemme. Også spørgsmålene efterfølgende viste målgruppens interesse for emnet.
Ole Knudsens formidling af emnet er som altid suveræn. Han kan i særdelshed formidle den viden han besidder til flere aldersgrupper med og uden indsigt i emnet.
Desværre var det overskyet, hvilket ikke gjorde udendørs oplevelsen mulig.”