Månedens anbefalinger – december 2021

Oprettet d. 6. december 2021

Israel – fra bibelsk land til moderne stat

V/ cand. mag. i idehistorie, Christian Friis

En meget fin aften, Hvor Christian fortalte med stort engagement om Israels historie og udvikling. vi fik stor viden om det historiske Israel. desuden en meget spændende beretning om Israel i dag. Tilhørerne var virkelig interesserede og optaget aftens foredrag.”

 

Dansk-tysk sameksistens

V/ rektor AP Møllerskolen, Slesvig, professor i mindretalsforskning Flensborg Uni, Jørgen Kühl

“Meget vidende foredragsholder, der gav tilhørende en stor viden om den unikke relation der er i grænseområdet mellem Danmark og Tyskland. En udvikling der er svær at efterligne i andre grænseområder.”

 

Aalholm Slots og Nysteds historie og udvikling

V/ leder, museum Lolland-Falster, Leif Plith Lauritsen

“Foredraget var en gentagelse af et tidligere gennemført – og meget succesfuldt – foredrag, denne gang med nytilført, aktuelt stof, bla om bygningsarkæologi.
Leif Plith var som sædvanlig i topform!”

 

Udendørs Landskabsmaleren Hans Friis

V/ ph.d i kunsthistorie, Susanne Bangert

Et spændende foredrag, hvor Susanne Bangert dels gennemgik malerierne, dels tog os med i processen, hvordan hun i de fundne breve har afdækket hans karriere. Det var interessant at høre, hvor svært det var at finde malerier, da han er ret ukendt i vor tid. Der hænger malerier på Christiansborg. Men da hun stødte på en tysk tryllekunstner, havde han 70 malerier, hvoraf de 35 er udstillet på Fuglsang.
Jeg kan varmt anbefale både denne udstilling, og at bruge vores koncept med foredrag, kaffe og kage og så på egen hånd se malerierne. Det hele foregår på Fuglsang.”