Månedens anbefalinger – april 2022

Oprettet d. 8. april 2022

Hesteofringen før og efter – Bjørn Nørgaards kunst

v/ Birgitte Anderberg, Museumsinspektør, seniorforsker, SMK

“Det var en fantastisk tur i et enestående dejligt forårsvejr. Og samarbejdet med Birgitte Anderberg var fint og fleksibelt, således at hun ud over en “traditionel” dobbelttime, også fortalt undervejs i bussen, ved åstedet for ofringen, samt under frokosten på kroen, hvilket til fulde dækker en dobbelt time. Det var på alle måder et særarrangement. Hendes viden var på et højt videnskabeligt niveau, og hun var i stand til at formidle sin viden i et folkeligt sprog.”

 

Rigsfællesskabet under stormagtspres

V/Ulrik Pram Gad, seniorforsker i udenrigspolitik og diplomati ved DIIS

“Et spændende foredrag med de mange indfaldsvinkler til både stormagtsinteresser og til forholdet mellem Grønland og Danmark, herunder selvstændighedsproblematikken. Deltagerne deltog ivrigt i debatten.”

 

Grønland verdens største ø

V/ Pia Lund Poulsen, cand. scient. Antropolog

Et foredrag, hvor vi kom igennem hele Grønlands historie og fik et flot indblik i udviklingen i moderne tid. Samtidig blev der sat fokus på det moderne Grønland og de udfordringer fremtiden byder på. Et dejligt foredrag.”

 

Iskerner fortæller – klima og verdenshistorie

V/Jørgen Peder Steffensen, professor v. Niels Bohr Instituttet

“Et glimrende foredrag med meget vidende og inspirerende foredragsholder.
Første del var baseret på det videnskabelige område, anden del om livet som forsker på Grønland, lige fra helt dagligdags rutiner til ren overlevelse.
Kan absolut anbefales.”

 

Beowulf – Lejres glemte verdensstjerne

V/lektor, Christian Kronow

“Der var stuvende fuldt på Lejre Museum, og foredraget blev en stor succes, som tilhørerne var begejstrede for. Foredragsholderen var engageret og underholdende, og trak mange tværfaglige problemstillinger ind i behandlingen af Beowulf-myten.”

 

Henry Heerup

v/Christina Klesteup Hansen, kunstformidler

“Christina er en fantastisk formidler, der fik levendegjort Heerup og fortalt om hans inspriration og kunstnerkollegaer med fine illustrationer.”

 

Stormfloden 1823

V/Bo Poulsen, professor i historie, AAU

“Forelæseren, der er professor ved Ålborg Universitet, er godt inde i sit stof, og der var ikke en ledig stol at opdrive, så emnet var relevant.
Foredraget afholdtes i samarbejde med Maritimhistorisk Selskab.”