MÅNEDENS ANBEFALING – OKTOBER 2018

Oprettet d. 4. oktober 2018

På baggrund af indsendte evalueringer af afholdte forelæsninger fremhæves løbende en række forelæsninger, som har fået særligt gode evalueringer med på vejen eller på anden vis kan fremhæves ud fra en betragtning om aktualitet, nytænkning, formidling m.m.:

 

Asteroider v/ Ass. Prof. Henning Haack

”Vi havde i ons. d.12.09 2018 et meget inspirerende og oplysende foredrag om Solsystemets oprindelse og jagten på liv i vores galakse v. Henning Haack.

Foredraget var meget velbesøgt med ca. 50 særdeles interesserede deltagere. 

Foredraget var særdeles veltilrettelagt med nyere danske meteoritfund som god appetitvæger og fine forklaringer på, hvordan analyse af meteoritter kan vise solsystemet første dannelseperiode og fortælle om mulighederne for livets opståen i vor univers.

Der var stor spørgelyst under og efter foredraget.

Efter foredraget og spørgetid blev den aktuelle stjernehimmel gennemgået, hvorefter de deltagere, der havde lyst var oppe og observere Brorfelde Vennekreds´ 122 Meade teleskop”.

 

Dansk Guldalder v/ Kunstformidler Christina Klestrup Hansen

”Christina Klestrup Hansen leverede som sædvanligt et sprudlende foredrag med både spændende kunsthistorie, flotte billedanalyser – og kom også ind på tidens historie”.

 

Mellemøstens historie v/ MA. Ahmad Joumaa

”Et glimrende foredrag der trak hovedlinjerne i Mellemøstens historie op på en letforståelig måde”.

 

Opbrudskultur: Et signalement af Danmark under hastig forandring v/ Cand.mag. Mads Rykind Eriksen

“Et meget struktureret foredrag, hvor de store linjer i signalementet af Danmark fornemt blev trukket op og belyst”.

 

 Det gode liv at lære v/ Lektor Ole Lauridsen

”En rigtig god og indholdsrig aften. Foredraget var en del af Hearts & Mind festival”.

 

Dokumentarfilmen “Den Sunde skepsis” v/ Filminstruktør Zune Holm

”Filminstruktør Zune Holm viste sin dokumentarfilm “Den sunde skepsis”, hvori han interviewer seks forskellige danskere, som stiller sig meget skeptiske over for den officielle forklaring på, hvad der skete den 11. september. De tilbage viste den officielle forklaring ud fra hver deres faglige ekspertise. Om de tilstedeværende lod sig overbevise, eller alle de fremmødte i forvejen var skeptiske over for den officielle forklaringen? Der var en fin debat mellem Zune Holm og publikum”.