Månedens anbefaling – februar 2017

Oprettet d. 22. februar 2017

På baggrund af indsendte evalueringer af afholdte forelæsninger fremhæves løbende en række forelæsninger, som har fået særligt gode evalueringer med på vejen eller på anden vis kan fremhæves ud fra en betragtning om aktualitet, nytænkning, formidling m.m.:

 


Blichers Jylland v/ mag.art. i litteratur Poul Holm Bangsgaard

Foredraget var tilrettelagt med omtanke og varede ca. 2 timer incl. 15 minutters pause. Det var særdeles velforberedt, og der lå stor viden og grundig research bag. Udgangspunktet for foredraget var Poul Holm Bangsgaards egen bog: “Blichers Jylland, hvor Poul Holm Bangsgaard har kortlagt Blichers liv og færden i Midtjylland. Faktuelle oplysninger blev dokumenteret af smukke fotos (Fotograf: Ida Bangsgaard) – og krydret med anekdoter. En underholdende og lærerig aften. Foredraget kan klart anbefales.”


Japanomania 1875-1918 v/ magister i kunsthistorie Emilia Nykjær Isaksson

Forelæseren øste af sin store viden, først med et historisk rids af perioden, og derefter en grundig gennemgang af kunstnere, som havde taget den japanske maletradition til sig samt kulturpersonligheder i Europa, som bragte Japan til os. Det var en dejlig appetitvækker til at se udstillingen.”


Haruki Murakami og hans forfatterskab v/ cand.mag. Mette Holm

Fremragende foredrag, hvor Mette Holm gennemgik Murakamis forfatterskab og kom ind på japansk sprog og kultur og udfordringerne med at oversætte ham.”