’Nok om mig – Hvad med dig, hvad synes du om mig?’

Vincent Hendricks, Professor, dr. phil
15. januar 2025 Kl. 19:00 Vordingborg Folkeuniversitet

Det er titlen på Vincent Hendricks seneste bog, hvor han undersøger og kritiserer den voksende ’hvad-med-mig’-tankegang, der udspringer af øget individualisering, fokus på selvudvikling og adfærd på sociale medier.
Vincent Hendricks er professor i filosofi ved Københavns Universitet, og han er en sprudlende og medrivende foredragsholder, der har vundet en række priser, blandt andet DR’s store formidlingspris, Rosenkjærprisen. I dette foredrag bringer han de filosofiske tanker i spil på et højaktuelt emne, nemlig hvad-med-mig-tankegangen, som han anser for at være en perverteret form for egoisme med gunstige vilkår i digitaliseringens og forbrugerdemokratiets æra.
Hvad-med-mig-tankegangen viser sin tarvelige karakter, når vi hamstrer toiletpapir i krisetider, lader hundelorte ligge eller anskuer offentlige ydelser som et supermarked. Denne indstilling duer ikke som livets rettesnor.
Men der er en vej ud. Det kræveret nysgerrigt opgør med os selv og en disciplinering til at erkende, at det hele ikke handler om mig. Det handler om os!

Sted: Vordingborg Bibliotek, Sydhavnsvej 6, 4760 Vordingborg