U2’s musikalske og lyriske univers – Musikforedrag med Livemusik af Troels Østergaard

Troels Østergaard, Lektor og Ph.D v. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
21. marts 2024 Kl. 20:00 Gødvad Folkeuniversitet

Denne aften flettes livemusik og foredrag sammen, når Troels Østergaard tager os med ind i Bandets U2’s univers.

Bandet U2 blev dannet i Dublin i 1976 og har siden dengang fascineret millioner af mennesker over hele verden med deres unikke lyd og dybsindige tekster. Med udgangspunkt i blandt andet Bonos selvbiografi Surrender fra 2023 inviterer musiker og ph.d. i musikjournalistisk Troels Østergaard os med ind i U2’s musikalske og lyriske univers. Sammen udforsker vi, hvordan fire drenge fra Irland – Bono, The Edge, Adam Clayton og Larry Mullen Jr. – har formået at kombinere dybtfølte og ofte religiøst ladede tekster med teknologisk innovativ musik gennem næsten 50 år.

Bono har aldrig været bange for at tage fat på tilværelsens store spørgsmål. U2’s tekster kredser ofte om temaer som social retfærdighed, kærlighed, tro, tvivl og politiske kampe. I sange som “Sunday Bloody Sunday”, beskriver han konflikten i Nordirland, mens “Pride (In the Name of Love)” hylder Martin Luther King Jr.’s kamp for borgerrettigheder. Efter 1990’ernes musikalske flirt med electronica vender U2 tilbage til sine rockrødder i starten af det nye årtusind. Albummet “All That You Can’t Leave Behind” markerer bandets retur til rockmusikkens kraftcentrum med stadionhits som “Beautiful Day” og “Walk On”.

I løbet af denne aftens koncertforedrag kommer vi vidt omkring i U2’s bagkatalog med særlig fokus på de mest kendte sange som fx ”With or Without You” og ”Pride”. Hvordan kan man tolke teksterne, og hvordan lykkedes det for en talentfuld, men musikalsk udfordret kvartet fra Dublin, at skabe storladen rockmusik, der lyder som var den skrevet til en katedral? Ved hjælp af innovativ guitarteknologi og autentisk vokal genskaber Troels Østergaard U2’s sange live på scenen. Fra Dublin’s gader til verdens største stadioner inviterer U2 os alle til at tænke, føle og forbinde på dybere niveauer gennem deres kunst.

Troels Østergaard er lektor og ph.d. v. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Billetpris: 50 kr. Købes via Billetto fra januar 2024.

Der kan købes øl/vand mv. under foredraget.

Sted: Multihuset, v. Gødvadhallen, Arendalsvej 93, 8600 SIlkeborg