KIG OP – et kald på fordybelse i en verden af distraktioner

JJournalist og forfatter Jakob Sorgenfri Kjær
14. september 2024 Kl. 14:00 Sønderborg Folkeuniversitet

Vores sind, koncentrationsevne, nærvær, søvn, relationer og samfund er blevet kodet om af den digitale revolution, som techgiganter uhindret fik lov til at folde ud i vores liv. I dag ønsker over halvdelen af danskerne at bruge mindre tid på deres smartphones, men har svært ved at løsrive sig. Vores autonomi er udfordret, skærmene er en konstant kilde til konflikt i familielivet og mange føler, at tiden løber fra dem.
Men det er ikke for sent at kigge op og opdage eller genfinde det, der skaber menneskelig værdi og trivsel. Hverken for voksne eller børn.
Forfatter og prisvindende journalist Jakob Sorgenfri Kjær er aktuel med den anmelderroste bestseller KIG OP. Gennem to årtier har han beskæftiget sig indgående med digitaliseringens konsekvenser for menneske og samfund. I dette foredrag krydrer han den nyeste viden fra forskningen med ærlige og vedkommende eksempler fra privatlivet og arbejdslivet.
Han fortæller om, hvordan skærmene kom imellem dig og mig. Og giver gode råd til, hvordan vi kan tage kontrollen tilbage.

Debatforedraget er en del af Folkeuniversiteternes Dag.

Pris: 50,-
Sted: Alsion/SDU-Sønderborg