FRANCISCO GOYA (1746-1828)

Signe Jacobsen, Kunsthistoriker, mag.art.
1. marts 2023 Kl. 19:00 Skive Folkeuniversitet

Den populære foredragsrække fortsætter i 2023. Denne gang skal vi høre om den nederlandske barokmaler Peter Paul Rubens (1577-1640), den spanske hofmaler Francisco Goya (1746-1828) og den østrigske maler Egon Schiele (1890-1918) som var en skæv og spændende repræsentant for ekspressionismen.
De to første foredrag afholdes på Skive Bibliotek, da museet er lukket. Det tredje foredrag afholdes på Skive Museum.
Foredragsholderen er Signe Jacobsen, som er mag. art i kunsthistorie. Foredragsrækken er arrangeret af Skive Kunstforening i samarbejde med Folkeuniversitetet i Skive, Skive Museum og Skive Bibliotek.

FRANCISCO GOYA (1746-1828)
Goya er Spaniens store maler fra romantikkens æra. Han starter ud i rokokoens stilart og ender i sine sene år i en dyster, surrealistisk og meget personlig stil. Goya bliver hofmaler for kong Carlos III og IV, for hvem han udfører både dekorative forlæg til gobeliner og portrætter af den kongelige familie. Hans overbevisende og fascinerende portrætter af tidens mennesker afslører til fulde hans sym- og antipatier. Ikoniske malerier og berømte grafiske serier vidner om hans raseri og afsky over for Napoleons troppers grusomme fremfærd i Spanien og hans væmmelse og foragt for menneskets dårskaber.

Sted: Skive Bibliotek