Dyrkede planter og ukrudt i Skjoldungernes land: Tur til Tadre Mølle

Thure Hauser
13. maj 2023 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

TILMELDING NEDERST PÅ SIDEN

 

Ved Tadre Mølle findes en fin have med mange nytteplanter. Vi skal på turen se og diskutere oprindelsen af forskellige former for dyrkede planter, hvorfra de oprindeligt stammer, hvorledes de er blevet domesticeret (“tæmmet”), og hvordan de har udviklet sig til de forskellige dyrkede former vi kender i dag. Vi skal ligeledes se på ukrudt i haven og langs vej og marker.

 

Turen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. Nordens Flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), Møllen og cafeen har ikke åbent, så   tag fornuftig påklædning på, samt drikke og forfriskning i pausen.

 

Pris. 120 kr. Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet for tilmelde dig alle fire dele af kurset for 390 kr. Derved sparer du 160 kr. Se beskrivelse og tilmelding HER.

 

Om foredragsholderen:

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående.

 

For nærmere information om serien Dyrkede planter og ukrudt i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

Pris: 120 kr.
https://skjoldfolkeuni.nemtilmeld.dk/75/
Sted: Parkeringspladsen ved Tadre Mølle