Dyrkede planter og ukrudt i Skjoldungernes land: Tur til Sagnlandet Lejre

Thure Hauser
10. juni 2023 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

TILMELDING NEDERST PÅ SIDEN

I Sagnlandet Lejre har de gennem årene dyrket mange forskellige nytteplanter, bl.a. gamle kornsorter på jernaldermarkerne og lægeurter i Henrik Harpestrengs Have. På turen ser vi hvad de dyrker og det ukrudt som findes, og diskuterer oprindelse og udvikling. Vi diskuterer hvilke plantearter man havde til rådighed i stenalder og jernalder, og hvordan de dyrkede planter og ukrudt adskiller sig fra de planter vi benytter i dag.

 

Turen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. Nordens Flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), fornuftig påklædning, samt drikke og forfriskning i pausen.

 

Pris. 190 kr. indbefattet gruppebillet til sagnlandet Lejre (normalpris 165 kr.l). Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet for tilmelde dig alle fire dele af kurset for 390 kr. Derved sparer du 160 kr. Se beskrivelse og tilmelding HER.

 

Om foredragsholderen:

 

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående.

 

For nærmere information om serien Dyrkede planter og ukrudt i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

 

Pris: 190 kr.
https://skjoldfolkeuni.nemtilmeld.dk/77/
Sted: Sagnlandet Lejre