Dyrkede planter og deres historie

Thure Hauser
9. maj 2023 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

TILMELDING NEDERST PÅ SIDEN

 

De dyrkede planter kom til Danmark for ca. 6000 år siden, men havde allerede da undergået væsentlige ændringer fra de blev “tæmmet” fra vildtlevende former. Vi skal diskutere hvordan denne domesticering fandt sted, og hvordan de nye planteformer videreudviklede sig under deres rejse til Danmark. Siden da er en mængde andre dyrkede planter kommet til Danmark udfra, og udviklingen fortsætter stadig. Vi skal se eksempler på denne udvikling i nogle almindelige landbrugs-, grøntsags-, og prydplanter, og diskutere hvad det betyder for vores fremtidige anvendelse af planter og for vores fødevaresikkerhed.

 

 

Aftenen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. Nordens Flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), samt drikke og forfriskning i pausen.

 

Pris. 120 kr. Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet for tilmelde dig alle fire dele af kurset for 390 kr. Derved sparer du 160 kr. Se beskrivelse og tilmelding HER.

 

Om foredragsholderen:

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående.

 

For nærmere information om serien Dyrkede planter og ukrudt i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

Pris: 120 kr.
https://skjoldfolkeuni.nemtilmeld.dk/74/
Sted: Lejre Museum