Bricks – Per Kirkeby

Alberte Weirauch Abrahamsen, MA i Contemporary Art Theory, udstillingsassistent på Arken
8. februar 2024 Kl. 19:00 Holmegaard-Suså Folkeuniversitet

Murstensskulpturerne står centralt i Per Kirkebys (1938-2018) omfattende livsværk. Sent i livet gav Kirkeby tilladelse til, at murstensskulpturerne kunne genopføres. ARKEN fylder i efteråret 2023 museets store Kunstakse med et udvalg af de imponerende og tankevækkende skulpturer.
Per Kirkeby skabte de første af mere end 150 murstensskulpturer i 1966, og han opførte sin første store skulptur i det offentlige rum i 1973. Udstillingen på ARKEN markerer således 50-året for Kirkebys første monumentale murstensskulptur. Udstillingen inkluderer opførelsen af aldrig før realiserede murstensskulpturer, der indtil nu kun har eksisteret som Kirkebys skitser og arkitektoniske tegninger.
Mursten er allestedsnærværende i Danmark. Materialet bliver brugt til alt fra kirker til parcelhuse. I Per Kirkebys skulpturer skaber murstenen en genkendelighed, der får skulpturerne til at fremstå indbydende og hjemlige, men også monumentale og ophøjede. Udstillingen vises i Kunstaksen; museets 150 meter lange udstillingsrum, hvor murstensskulpturerne vil gå i dialog med ARKENs arkitektur. Iscenesat som en by, hvor museets gæster kan fornemme materialiteten i skulpturerne og gå på opdagelse mellem dem, mens de veksler rytmisk i skala fra små lave skulpturer, der indbyder til ophold, til store monumentale værker, som det vil være muligt at gå ind i og igennem.

Sted: Fensmark Præstegård Chr. Winthersvej 2, Fensmark 4684 Holmegaard