Vilde planter i Skjoldungernes land – Tur til Bolund-halvøen ved Roskilde Fjord

Thure Hauser
9. september 2023 Kl. 14:00 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land
Blomster på halvøen Bolund

Halvøen Bolund i Roskilde Fjord

Bolund ligger som en sjov puklet halvø ud i Roskilde fjord nord for Risø, med en varieret flora med strand-eng og sump, sten-kyst, strand-overdrev og ler-klint. Området er derfor rigtig godt til finde en række forskellige kyst- og overdrevsplanter, tilpasset forskellige leveforhold.

 

 

Fra parkeringspladsen går vi en tur over strandengen ud til lerklinten, og ser hvad vi finder undervejs. Ude på halvøen bruger vi noget tid på at se på hvad vi har fundet og diskutere planternes egenskaber og livsforhold.

Turen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), fodtøj som kan tåle fugt, noget at sidde på, samt forfriskninger.

Pris: 120 kr. Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet tilmelde dig alle fire dage i serien: Vilde planter i Skjoldungernes land for 380 kr. Så sparer du 100 kr. For en nærmere beskrivelse og tilmelding, se HER.

 

Om foredragsholderen:

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående. Thure er aktiv i flere naturpleje-grupper i nationalparken og nærmeste omegn.

For nærmere information om serien Vilde planter i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

 

Pris: 120 kr.
Sted: Parkeringspladsen ved Bolund, Frederiksborgvej ud for afkørslen til Lille Valbyvej, koordinat: 55.69981, 12.10927