Vilde planter i Skjoldungernes land – Tur til Bidstrup skovene i Nationalpark Skjoldungernes land

Thure Hauser
2. september 2023 Kl. 14:00 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

 

Bidstrup skovene er en del af Skjoldungernes nationalpark, som indeholder en rig diversitet af planter og voksesteder. Specielt er der de senere år genopstået en række søer, sumpe og enge med et rigt planteliv, ligesom skovgræsning har gjort skoven mere åben i nogle områder.

Fra parkeringspladsen går vi en ca 4 km tur, hvor vi kommer forbi lysninger, moser, skov-enge, og græsningsskov. Undervejs ser vi på nogle af de karakteristiske arter og diskuterer hvordan de er tilpasset til leveforholdene hvor de gror.

Turen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), fodtøj som kan tåle fugt og forfriskninger.

Pris: 120 kr. Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet tilmelde dig alle fire elementer i serien: Vilde planter i Skjoldungernes land for 380 kr. Så sparer du 100 kr. For en nærmere beskrivelse og tilmelding, se HER.

 

Om foredragsholderen:

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående. Thure er aktiv i flere naturpleje-grupper i nationalparken og nærmeste omegn.

For nærmere information om serien Vilde planter i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

 

Pris: 120 kr.
Sted: Skov-parkeringspladsen vest for Center Avnstrup, Koordinater: 55.55638, 11.89648