Vilde planter i Skjoldungernes land – Skovens og skovengenes flora

Thure Hauser
29. august 2023 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

 

Danmark var oprindeligt dækket af skov, undtagen hvor der var for vådt, salt eller tørt til at træer kunne gro. Senere indførte vores forforældre husdyr som græssede i skovene og krævede hø til vinterfoder, hvorved der opstod lysninger og skovenge med en rig flora af planter som ellers ikke kunne vokse i skoven.

På denne aften skal vi se på nogle af de karakteristiske planter som vokser i skoven, prøve at bestemme dem med bestemmelses-nøgler og -apps, og diskutere hvorledes planterne er tilpasset til at vokse i mørk skov, lysninger, vådt og tørt.

Aftenen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), samt drikke og forfriskning i pausen.

Pris: 120 kr. Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet tilmelde dig alle fire elementer i serien: Vilde planter i Skjoldungernes land for 380 kr. Så sparer du 100 kr. For en nærmere beskrivelse og tilmelding, se HER.

 

Om foredragsholderen:

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående. Thure er aktiv i flere naturpleje-grupper i nationalparken og nærmeste omegn.

For nærmere information om serien Vilde planter i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

Pris: 120 kr.
Sted: Festsalen, Kurhuset, Sankt Hans