Vilde planter i Skjoldungernes land – Kystens flora

Thure Hauser
5. september 2023 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land
Vilde blomster på halvøen Bolund i Roskilde Fjord

Danmark har en meget lang kystlinje, og Skjoldungernes land ligeså. Forholdene for planter som vokser langs kysten er meget forskellige fra hvad indlands-planter kan opleve, først og fremmest på grund af det salte vand, bølge-virkning, og oversvømmelser. Derfor er mange af de planter der vokser sådanne steder tilpasset til disse specielle forhold.

På denne aften skal vi se på nogle af de karakteristiske planter som vokser langs kyster, prøve at bestemme nogle af dem med bestemmelses-nøgler og -apps, og diskutere hvorledes planterne er tilpasset til at vokse i forskellige kystmiljøer.

Aftenen kræver ingen forkundskaber, kun lysten til at lære nyt. Medbring evt. flora og bestemmelses-app på mobiltelefon (PlantNet anbefales), samt drikke og forfriskning i pausen.

 

Pris: 120 kr. Tilmelding nedenfor. Du kan i stedet tilmelde dig alle fire dage i serien: Vilde planter i Skjoldungernes land for 380 kr. Så sparer du 100 kr. For en nærmere beskrivelse og tilmelding, se HER.

 

Om foredragsholderen:

Thure Hauser er PhD i biologi fra Århus Universitet, og har siden været ansat på Forskningscenter Risø, daværende Landbohøjskole, og Københavns Universitet.  Han har de seneste 17 år undervist et utal af studerende i plantekendskab, økologi og genetik. Thure er opvokset i Roskilde, hvor han i sin ungdom har været aktiv i Natur og Ungdom, og kender Nationalparken indgående. Thure er aktiv i flere naturpleje-grupper i nationalparken og nærmeste omegn.

 

For nærmere information om serien Vilde planter i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

Pris: 120 kr.
Sted: Festsalen i Kurhuset, Sankt Hans