Livsreformbevægelsen: En tidlig økologibevægelse og politiske planer for et andet samfund

Daniel Henschen
18. april 2024 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

I 1907 blev Danmarks første vegetariske kollektiv grundlagt, og få år senere begyndte de første vegetariske landbrug at opstå. Sammen med deres udenlandske modstykker eksperimenterede de med nogle af de tanker om mådeholdent brug af de naturlige ressourcer som senere blev en del af økologien. I 1930erne kom mere udbyggede visioner fra de første biodynamiske praktikere og fra politiske bevægelser, som ønskede at gøre livsreformbevægelsens tanker til grundlag for hele samfundet. Den oversete historie om disse strømninger spejler den aktuelle debat, hvor kampen for naturen står højt på den politiske dagsorden.

 

Om foredragsholderen

Foredragsholderen Daniel Henschen har en phd. I historie fra Syddansk Universitet. Han har skrevet mange artikler om emnet og har udgivet bøgerne ”Da danskerne ville omvende verden” og ”Kampen om danskernes kost”.

 

 

Pris: 120 kr. Du kan i stedet tilmelde dig begge foredrag og ekskursionen i serien om livsreformbevægelsen for i alt 280 kr. Så sparer du 80 kr.

For nærmere information og tilmelding, se HER.

 

For nærmere information om aktiviteterne om Livsreformbevægelsen, kontakt Mogens Petersen, email: mp@snegom.com, Tlf. 4012 7280

Pris: 120 kr.
Sted: Gunhilds galleri