Livsreformbevægelsen: Ekskursion til miljøet omkring en lokal repræsentant for bevægelsen – maleren Axel Haldrup

Flemming Jensen
20. april 2024 Kl. 14:00 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

 

Haldrups Grund, det hvide atelier

Som afslutning på vores to serier om Livsreformbevægelsen, afholder vi en ekskursion i maleren Axel Haldrups fodspor. Vi starter på Aktivitetscenter Østergaard i Lille Karleby mellem Lyndby og Kirke Hyllinge, hvor en række af Axel Haldrups malerier er udstillede. Vi får historier om de lokale motiver, som skildres i malerierne. Vi aflægger et kort besøg på Haldrups gravsted på Lyndby Kirkegård på vej til den grund og det hus ved Lyndby Strand, der gennem over 40 år var hjemstedet for Haldrup-familien. I dag huser det et maritimt forsøgscenter. Her vil tidligere borgmester i Lejre kommune Flemming Jensen give øjenvidneberetninger om familiens særegne livsform. Og vi skal se selvbyggeriet ”kampe stenhuset” og de anlagte terrasser, hvor familien dyrkede egne grønsager.

 

Ekskursionens praktisk guide er Mogens Petersen, der er nuværende bestyrelsesmedlem i folkeuniversitetet, nuværende medlem af Nationalparkrådet og tidligere formand for såvel Lejre Kunstforening og Lejre Billedkunstråd.

Ekskursionen foregår dels i private cykler og biler, dels som gåtur. Mødestedet er kl. 14.00 på Østergaard Aktivitetscenter, Karlebyvej 58, 4070 Kirke Hyllinge. Ekskursionen slutter kl. 17.00 ved Axel Haldrups grund, Maritimt forsøgscenter,  Hornsherredvej 202, 4070 Kirke Hyllinge.

Pris 120 kr. tilmelding nedenfor. Du kan i stedet tilmelde dig begge forårets forelæsninger om Livsreformbevægelsen og ekskursionen til Haldrups grund for 280 kr. Så sparer du 80 kr. For nærmere information og tilmelding se HER.

 

For nærmere information om aktiviteterne om Livsreformbevægelsen, kontakt Mogens Petersen, email: mp@snegom.com, Tlf. 4012 7280

Pris: 120 kr
Sted: Østergaard Aktivitetscenter