Aflyst – Slægtsforskning i Skjoldungernes Land: Fæstebønder

Kathrine Tobiasen
11. oktober 2023 Kl. 19:15 Folkeuniversitet Skjoldungernes Land

TILMELDING NEDERST PÅ SIDEN

 

Når vi kommer tilbage i 1700-tallet boede størstedelen af befolkningen på landet, og langt de fleste var fæstebønder. Så de færreste undgår af have fæstere blandt anerne. Ikke mindst her i Skjoldungernes land, hvis arealanvendelse  langt op i nyere tid har været domineret af en række store godser. Hvordan var det at være fæstebonde og som sådan undergivet en godsejer, der på flere måder havde råderet over bønderne? Hvilke regler gjaldt der? Foredraget vil præsentere en lang række vigtige kilder, hvor vi kan finde gode oplysninger om anernes liv, og vise, hvor vi finder dem.

 

Om foredragsholderen

Kathrine Tobiasen er bibliotekar af uddannelse og virkede som sådan i 41 år, inden hun gik på pension. Hun harar ved siden af dyrket slægtsforskning i et kvart århundrede og engageret sig i foreningslivet som medlem af Danske Slægtsforskeres bestyrelse. Gennem godt 10 år har hun været redaktør af foreningens magasin, Slægtsforskeren, og har holdt utallige foredrag om emnet.

 

 

Pris: 120 kr. Du kan i stedet tilmelde dig alle fire foredrag i serien Slægtsforskning i Skjoldungernes Land for ialt 380 kr. Derved sparer du 100 kr. For en nærmere beskrivelse og tilmelding, se HER.

For nærmere information om serien Slægtsforskning i Skjoldungernes land, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, mobil 2275 6699

Pris: 120 kr.
Sted: Roskilde Bibliotek