Skibet fra Helvede – 26.10.2021

v/ Journalist Jesper Clemmensen og Thomas Albrektsen  

tirsdag 26. oktober 2021 kl. 19:30
1 gang
Sydfalster Folkeuniversitet

SKIBET FRA HELVEDE – 2. VERDENSKRIG – BEFRIELSEN OG EN UTROLIG REDNINGSAKTION

5. maj 1945 – Møn er langsomt ved at vågne efter nattens frihedsfejring. Lykken er dog kortvarig, da en faldefærdig pram pludselig anløber Klintholm Havn. Ombord på skibet er 345 udsultede, skræmte og døende kz-fanger, og de lokale beboere kaster sig straks ud i en redningsaktion for at få de stakkels mennesker sikkert i land. Modstandsfolk, læger og Dansk Røde Kors-medlemmer kæmper side om side for at undgå den helt store tragedie.

“Skibet fra Helvede” er en fortælling om mod, viljestyrke, sammenhold og næstekærlighed. Om hvordan en hel lokalbefolkning bliver hvirvlet ind i krigens rædsler og efterfølgende hjælper fangerne med at stable et liv på benene i et helt fremmed land. I foredraget fortæller forfatterne den barske og bevægende historie om selve redningsaktionen på Møn, men også om de mennesker, som befandt sig ombord i prammen – hvor de kom fra og om tiden efter.

Jesper Clemmensen er uddannet journalist og har arbejdet både for DR og TV2.

Han har sammen med forfatteren Thomas Albrektsen skrevet bogen ”Skibet fra

Helvede”, og de vil begge fortælle om den denne aften.

I foredraget benyttes både billeder og filmklip til at formidle denne særlige begivenhed fra den nyere danmarkshistorie.