Folk og fortællinger fra den store landvindingsepoke – og fra kampen om Søborg Sø

v/ Kjeld Hansen  

søndag 22. maj 2016 kl. 14:00
1 gang
Gribskov Folkeuniversitet og Søborg Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening

Store forhåbninger og gyldne drømme, vilde visioner og dristig satsning prægede i 1800-tallet kampen for at vinde nyt land, men resultatet blev ofte rænkespil, politiske rævekager og fatale fejltagelser. Den dramatiske historie om tørlægningen af Søborg Sø fra 1795 og helt op til vore dage giver et sindbillede på den nationale kamp for mere jord.

På utallige rejser i landet har Kjeld Hansen samlet store mængder fotos og fortællinger fra de lokale beboere, der ofte også selv har oplevet store forandringer af det danske landskab. Hvordan kan det være, at det danske landskab er ændret mere radikalt i løbet af en enkelt generation, end det er blevet i løbet af de forudgående 10.000 år? Hvem stod bag de store projekter? Hvor kom pengene fra, og hvorfor stillede den almindelige bonde sig så ofte på tværs? Foredraget vil være rigt illustreret med både gamle og nutidige billeder.

Foredrag og ekskursion afholdes søndag 22. maj 2016 kl. 14.00 – 17.00 i Søborg Forsamlingshus. Først foredrag, derefter kaffe og kage og efterfølgende gåtur til Søborg Slotsruin og pumpestationen.

BOGSALG: Efter arrangementet kan man købe ”Folk & Fortællinger fra Det tabte Land” bind I og II med 20% rabat (400 kr./bind). Betaling kan ske kontant og med MobilePay.


80,-