Forårets komme i Skjoldungernes Land for Spejderne

v/ Brian Petersen  

tirsdag 13. april 2021 kl. 19:15
1 gang
Jesper Brandt

Forårets komme i Skjoldungernes Land for spejderne

Spejderne er flittige bruger af naturen og ikke mindst af Nationalparken Skjoldungernes land. Det gælder både det grønne og det blå.

Kom og hør hvordan spejderne bruger naturen – og hvorfor,  og hvordan naturen kan bruge spejderne.

Spejderleder Brian Petersen fortæller om spejdernes natursyn og tilgang til naturen, om hvordan spejderne bruger naturen til at udvikle børn og unge til selvstændige og ansvarsfulde persone og samtidig giver dem læring og forståelse for naturen.

Alle deltagerne inviteres til at deltage i spejdernes forårsarrangement “Sov Ude”, der afholdes en lørdag i maj 2021. Sammen med både spejdere, rutinerede- og nybegyndere i friluftsliv, har man mulighed for prøve at overnatte i det fri i trygge rammer. Spejdergruppen tilbyder, i samarbejde med Herregårdsmuseet Selsø slot, deltagerne at bygge en primitiv bivuak samt tilberedning af egen mad over åben ild. Spejderne er klar med nyttige friluft-tips og -tricks, og der er naturligvis også mulighed for at låne et telt.

Arrangementet finder sted på Herregården Selsø slot en weekend i maj måned, fra lørdag  kl. 12:00 til søndag morgen.

Arrangement er gratis, deltagerne skal medbringe egen proviant og sovegrej.

Brian Petersen har mange års erfaring med friluftslivet i både ind og udland med  bjergbestigning, vandring, og kajakroning. Han er træklatre-instruktør, kano-instruktør,  og har deltaget i spejderledertrænings-kursus i Gilwellpark i England.

Han er spejder- og gruppe-leder hos Ræven Skibby trop og flok. Spejdergruppen modtog i 2019 fritidsprisen i Frederikssund kommune

Brian Petersen er formand for Rådet for Nationalpark Skjoldungernes Land, hvor han også repræsenterer Det danske Spejderkorps.

 

Pris 100 kr. Tilmelding nedenfor.

Du kan i stedet  tilmelde dig alle 6 foredrag til en samlet pris af 450 kr. Du kan læse nærmere om hele forelæsningsrækken HER.

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, 2275 6699


100 kr. Du kan i stedet tilmelde dig alle 6 foredrag for 450 kr.