Nordkorea – Velkommen til et lukket land

v/ Adjunkt Camilla T.N. Sørensen, Forsvarsakademiet og seniorforsker Martin Petersen, Nationalmuseet  

tirsdag 08. oktober 2019 kl. 17:30
3 gange
Sønderborg Folkeuniversitet

3 tirsdage: 08.10.; 22.10.; 29.10. kl. 17:30-19:15 på Alsion lokale U107.

Der går stort set ikke en dag, uden vi hører om Nordkorea i medierne. Tænk bare på forløbet omkring mødet mellem Donald Trump og Kim Jong-un. Der er snak om atomvåben, om det anstrengte forhold til omverdenen og om lederens diktatoriske jerngreb om sin befolkning. Men virkeligheden er naturligvis noget mere nuanceret, når Nordkoreas interne forhold tegnes op.
Hvordan blev Nordkorea en stat, og hvordan har den udviklet sig gennem begivenheder som Koreakrigen og Den Kolde Krig? Hvilket forhold har Nordkorea til det internationale system? Her vil især Nordkoreas langvarige bestræbelser på at udvikle atomvåben samt forholdet til Sydkorea, USA og Kina blive sat under lup. Men du vil også få et indtryk af, hvordan hverdagen er for den gængse indbygger i Nordkorea, bag grænsen i et lukket land.

08.10.: Introduktion. De vigtigste begivenheder, personer og dynamikker v. Camilla T.N. Sørensen

22.10.: Vil Kim Jong-un have atomvåben og langtrækkende missiler? V. Camilla T.N. Sørensen

29.10.: Den dobbelte vinkel: Nordkorea som teaterstat? Regime-fortællinger som film, massespektakel og tegneserie. – Hverdag i Nordkorea? Regimet fortalt af flygtninge fra nord, koreanere i Japan og andre v. Martin Petersen.
Nederst på formularen

 


270 kr.