Borgerdreven udvikling? Lokal udvikling og den aktive borger

v/ Peter Plant, professor og iværksætter med fokus på både det lokale og det internationale  

tirsdag 01. oktober 2019 kl. 19:30
1 gang
Folkeuniversitet i Lemvig og Lemvig Museum

Borgerdreven udvikling? Lokal udvikling og den aktive borger.

Med dette foredrag og efterfølgende debat sætter Folkeuniversitet i Lemvig  igen fokus på udvikling i landdistrikter og landsbyer.

Foredragsholderen Peter Plant er en iværksætter med fokus på både det lokale og det internationale. I den lokale sammenhæng er han en kulturel og politisk igangsætter: Torup Bogby, Torup Marked, lokalrådet Torup Ting og Spisekammer Halsnæs er nogle af hans lokale initiativer i og omkring Torup.

Sammen med sin hustru og lokale kræfter har han restaureret Dyssekilde Station i Torup til at være et lokalt samlingspunkt, som huser marked, bogby, et kreativt kontorfællesskab og en spiselig have.

I disse år er han dybt engageret i at udvikle den ny, bæredygtige bydel Hvideland i Torup. Og som formand for EUs udkantsfond LAG Halsnæs-Gribskov er han meget aktiv i landdistrikternes udvikling – både lokalt og på landsplan.

Hans internationale engagement har bragt ham mange opgaver i forbindelse med europæiske udviklingsprojekter, medlemskab af ekspertgrupper og regeringskommissioner – og foredrag verden over indenfor sit fagområde: uddannelses- og erhvervsvejledning.