Er Trump godt nyt for verdensfreden?

v/ Peter Viggo Jakobsen  

torsdag 02. marts 2017 kl. 19:30
1 gang
Struer-Egnens Folkeuniversitet

Det mener Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet. Trumps uberegnelighed øger ikke risikoen for krig, men øger tværtimod Europas fokus på forhandlingsvejen og selvhjulpenhed. Mediedækningen kan nemt give det indtryk, at verden er ved at gå af lave. Krig i Syrien, konflikt i Ukraine, Islamisk Stat og flere flygtninge, end vi har set siden 2. verdenskrig. EU knager i fugerne med Brexit og økonomisk krise i Grækenland. Der er nok at bekymre sig om, og hvordan står Danmark i alt dette?

Forsvarets Efterretningstjeneste har i den årlige efterretningsmæssige risikovurdering for Danmarks sikkerhed peget på, at vores store nabo mod øst Rusland er ved at opruste militært i Østersøregionen. Ligeledes vurderes det, at militant islamisme er den største terrortrussel mod Vesten og Danmark.

Den kolde krig er forbi, og vi er på vej ind i en ny sikkerhedsorden og et nyt trusselsbillede for Danmark. Peter Viggo Jakobsen vil torsdag den 2. marts på Struer Museum give sin sikkerhedspolitiske vurdering.