Forbedret sundhed og præstationsevne gennem fysisk aktivitet

v/ Casper Skovgaard, ph.d. Studerende hos Team Danmark og Institut for Idræt og Ernæring, KU  

tirsdag 29. november 2016 kl. 19:30
1 gang
Gribskov Folkeuniversitet

Foredraget redegør for de sundheds- og præstationsfremmende effekter af regelmæssig fysisk aktivitet og træning børn/unge og ældre. En kort gennemgang af, hvordan forskellige faktorer som kost, rygning og alkohol påvirker kroppen efterfølges af en grundig gennemgang af forskellige træningsformer, inklusiv de nyeste trends, og de sundheds- og præstationsfremmende effekter heraf.

Centrale temaer er hvordan og hvorfor regelmæssig fysisk aktivitet kan holde livsstilssygdomme (f.eks. blodpropper, type 2-diabetes, KOL, knogleskørhed og depression) på afstand og dermed have positiv effekt på livskvaliteten, samt hvordan præstationsevnen for såvel unge som ældre personer effektivt kan forbedres gennem den rette træning.

Casper Skovgaards forskning drejer sig især om præstationsforbedringer gennem høj-intens træning, men også om hvordan menneskets sundhed påvirkes af træning. Casper modtager gerne spørgsmål på mail folkeuniversitet@gribskov.dk om specifikke idrætsgrene. Nøgleord: Den moderne livsstil; effekten af fysisk aktivitet og træning på sundhed og livskvalitet; nye trends og genveje; træningsintensitet, træningsmængde, træningsvarighed, træningsform.

Entre 80 kr. pr. person. Tilmelding og betaling på www.gribskovfu.nemtilmeld.dk – eller kontant ved
indgangen (først-til-mølle-princip).


80 kr.