Videnskaben bag godt øl

v/ Seniorforsker i biologi og kemi Henrik Fossing  

tirsdag 22. november 2016 kl. 19:00
1 gang
Græsted Kro, Aarhus Universitet og Gribskov Folkeuniversitet

Foredraget giver en naturvidenskabelig baggrund for at brygge øl. Vi hører om vandets betydning for øllet, hvordan
korn spirer og hvordan man fremstiller malt. Vi får en forklaring på hvordan enzymer nedbryder stivelse til sukker og hvordan gærceller omsætter dette sukker til alkohol.

Foredraget foregår Live i Aarhus og bliver vist på skærm flere steder i landet herunder i Græsted. Der vil være mulighed for at stille direkte spørgsmål i pausen til foredragsholderen. Under foredraget vil du få serveret smagsprøver på et udvalg af malte og humle og små smagsprøver af seks forskellige ølsorter. Øllene smager du én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Tilmelding og betaling på www.gribskovfu.nemtilmeld.dk. Det koster 50 kr. inklusiv smagsprøver.
Af hensyn til bestilling af smagsprøver skal man helst tilmelde sig hurtigst muligt.

Gribskov Folkeuniversitet har arrangeret foredraget i samarbejde med Aarhus Universitet, Græsted
Kro og Græsted Bibliotek BLIK.


50 kr.